发布者认证信息(营业执照和身份证)未完善,请登录后完善信息登录
终于发现怎样读懂托福阅读长难句 托福考试

爱品网

爱品网 IPNO.CN

b2b免费推广平台

扫扫有惊喜

 
 
 
当前位置: 首页 > 供应 » 教育培训 »终于发现怎样读懂托福阅读长难句 托福考试
 

终于发现怎样读懂托福阅读长难句 托福考试

点击图片查看原图
起订:
供货总量:
发货期限: 自买家付款之日起 天内发货
所在地: 湖北
有效期至: 长期有效
最后更新: 2021-12-02 14:40
浏览次数: 92
在线咨询
 
终于发现怎样读懂托福阅读长难句 托福考试 详细说明

  托福考试中“句子简化题”中的长难句----“先见森林,后见树木”森林”代表的是该句话的“结构”,“先见森林”即考生首先应该关注的是该句话核心的主干;“树木”代表的是该句话具体的“词汇”,那么“后见树木”指考生应该在了解主干之后才关注词汇,并且只是一些key words.
  因果结构
  例题1 (OG: Desert Formation):
  The extreme seriousness of desertification results from the vast areas of land and the tremendous numbers of people affected, as well as from the great difficulty of reversing or even slowing the process.
  10. Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage?Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.
  A. Desertification is a significant problem because it is so hard to reverse and affects large areas of land and great numbers of people.
  B. Slowing down the process of desertification is difficult because of population growth that has spread over large areas of land.
  C. The spread of deserts is considered a very serious problem that can be solved only if large numbers of people in various countries are involved in the effort.
  D. Desertification is extremely hard to reverse unless the population is reduced in the vast areas affected.
  解题步骤:
  1. 观察题干,发现表示耳机因果的短语result from
  2. 浏览选项,发现A和B选项含有因果关系
  3. 分析原句:原句中“因”:1). 大量受到影响的土地vast areas of land; 2). 大量受到影响的人口tremendous numbers of people;3).很难去减慢或者党沙漠化过程reverse or slow the process; 原句中“果”:沙漠化是一个严重serious的问题;分析A选项:“因”:1). reverse process; 2). affect large areas of land; 3). affect great numbers of people; “果”:沙漠化是一个significant的问题
  让步转折结构
  例题2 (TPO 17: Animal Signals in the Rain Forest):
  In the green-to yellow lighting conditions of the lowest levels of the forest, yellow and green would be the brightest colors, but when an animal is signaling, these colors would not be very visible if the animal was sitting in an area with a yellowish or greenish background.
  7. Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.
  A. When an animal is signaling in an area with green-to yellow lighting condition, its signal will not be visible if the background is brightly lit.
  B. In the lowest levels of the forest, an animal's signals are not easily seen unless there is a yellowish or greenish background.
  C. In the green-to-yellow lighting conditions at the lowest levels of the forest, only signals that are themselves green or yellow will be bright enough to be seen in most areas.
  D. Although green and yellow would be the brightest colors near the forest floor,these colors would make poor signals whenever the forest background was also in the green-to-yellow range.
  解题步骤:
  1. 分析题干,发现表转折的逻辑关系词but; 前半句“yellow and green会是很亮的颜色在低层森林中”;后半句“但是如果动物所处的background是yellow or greenish, 那么动物发出该种颜色的信号将不明显”
  2. 分析选项:只有D选项含有表让步转折的逻辑词although,进而分析句意:前半句:“虽然green and yellow在森林底层颜色很亮”;后半句:“在环境也是green to yellow的情况下,这些颜色将是poor signals”
  3. 原句与选项在句子的结构上符合:转折结构;在语义上符合:lowest level of the forest = forest floor, Not very visible = poor signals
  比较结构
  例题3 (TPO 17: Animal Signals in the Rain Forest):
  In the second case, pollinators (insects, birds) obtain food from the flowering plant, and the plant has its pollen distributed and seeds dispersed much more efficiently than they would be if they were carried by the wind only.
  9. Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.
  A. The relationship between flowering plants and pollinators provides pollinators with food and flowers with efficient reproduction.
  B. In some cases birds obtain food from the seeds that are dispersed in the wind.
  C. The wind not only helps the flowers distribute their seeds but enables birds to find more food.
  D. Animals and insects are more effective in distributing pollen and seeds than the wind.
  解题步骤:
  1. 分析原句,原句主要讲pollinator (insects & birds); plant; wind这三者之间的关系:具体来看是在比较对于plant来说,pollinator(insects & birds)要比windmore efficiently地帮助其distribute pollen and disperse seeds, 属于典型的比较关系
  2. 分析选项,首先只有D选项含有比较关系,具体来看:animals & insects要比windmore effectively地去distribute pollen and seeds
  3. 原句与选项在句子的结构上符合比较结构,语义上符合
  事实信息题中的长难句----“众里寻他千百度,所考信息在一处”
  与句子简化题中所考的长难句不同(主要考察考生是否能把握住句子的主干信息),事实信息题的出题点针对的有可能只是该长难句的某一处细节信息。因此,考生针对这两种不同的题型,解读长难句的视角也应该有所不同。
  例题1(OG: Desert Formation):
  These regions are especially likely to have periods of severe dryness, so that crop failures are common. Since the raising of most crops necessitates the prior removal of the natural vegetation, crop failures leave extensive tracts of land devoid of a plant cover and susceptible to wind and water erosion.
  6. According to paragraph 6, which of the following is often associated with raising crops?
  A. Lack of proper irrigation techniques
  B. Failure to plant crops suited to the particular area
  C. Removal of the original vegetation
  D. Excessive use of dried animal waste
  解题步骤:
  1. 读题干,找出定位词raising crops
  2. 回原文进行定位,定位到本段第二句since…
  3. 分析定位句:“原因状语从句 主句”,浏览选项,只有C选项与原句的前半部分意思一致,同义转换部分:natural vegetation = original vegetation


终于发现怎样读懂托福阅读长难句 托福考试是勤学思教育网的主要产品,我们的产品负责人是张生,我们的地址是勤学思教育网,期待与您的合作!
免责声明:[终于发现怎样读懂托福阅读长难句 托福考试]信息是由该公司[勤学思教育网]自行发布,该企业负责信息内容的真实性、准确性和合法性。[爱品网]仅列示上述信息,上述信息描述仅代表信息发布日的情况,不担保该信息的准确性,完整性和及时性,也不承担浏览者的任何商业风险。
本产品网址 : https://www.ipno.cn/xiaoshou/i341774.html 可发送到QQ/微信/微博/博客等平台来推广此信息
 
 
更多»最新VIP发布产品
 
更多»教育培训 相关产品
 

公司信息

企业级别:未认证  我要认证

联 系 人:张生(先生) 

公司电话: 未认证电话  我要认证

所在地区:湖北

公司地址:勤学思教育网

更多»最新VIP
最新资讯
 

网站首页 | 付款方式 | 关于我们 | 信息删除 | 联系方式 | 服务条款 | 版权隐私 | 网站地图 | 专题 | 排名推广 | 广告服务 | 积分换礼 | 网站留言 | RSS订阅 | 鄂ICP备14015623号-2

爱品网是一个开放的平台,信息全部为用户自行注册发布!并不代表本网赞同其观点或证实其内容的真实性,需用户自行承担信息的真实性,图片及其他资源的版权责任! 本站不承担此类作品侵权行为的直接责任及连带责任。

如若本网有任何内容侵犯您的权益,请联系: 473199705@QQ.COM

©2012-2021爱品网 免费信息发布平台,免费推广平台,免费B2B网站爱品网 www.ipno.cn
免责声明:本站所有信息由各公司自行发布,请在交易前确认真实合法性,本站不承担任何交易及知识产权侵权的法律责任! 鄂公网安备 42018502005275